Porin Lukko Oy

Palvelut julkiselle sektorille

· Henkilöturvallisuus
· Omaisuudensuojaus
· Palvelut

Kameravalvontajärjestelmät

Kameravalvonta

KOTIIN JA PIENIIN MYYMÄLÖIHIN

Kameravalvonta ja kuvansiirto ovat nopeimmin kehittyvä alue turvatekniikassa. Analogisten kameroiden vaihtuminen IP- pohjaisiksi ja kuvanpakkaustekniikoiden huima kehitys on mahdollistanut suuremman resoluution kameroissa. Tällaisen megapikselikameran kuvaa näytöllä suurennettaessa pysyy kuva terävämpänä kuin perinteisen kameran vastaava. Älä kuitenkaan luota sokeasti pikseleihin vaan pyri näkemään niillä tuotettua kuvaa.

Vieressä esimerkki toimittamastamme integraatiosta, jossa on korvattu useista erillislaitteista koostuva pöytäkone kosketus-näytöllisellä tabletilla. 

Tämä all-in-one käy mainiosti keittiön resepti- ja mediakoneesta netilliseksi valokuva-albumiksi tai perheen yhteiseksi päätteeksi, jolle on asiaa muillakin kuin pelaavalla junnulla. Katso vaikka TV-uutiset aamukahvia juodessasi. Tämä on myös turvallisuuskeskus, joka voi näyttää kuvaa lastenhuoneesta tai tallentaa kaiken liikkeen pihastasi, myös poissa ollessasi. Näytölle tulevat yhteydet ovat luonnollisesti langattomia, myös kamera- ja turvalaiteyhteydet, joten voit halutessasi siirtää keskuksen paikkaa.

Saat meiltä Pelco Sarix- kameroihin ilmaisen ja helppokäyttöisen suomenkielisen neljän kameran tallennusohjelman.

Tästä lisätietoa kameroista »

TEOLLISUUS, KAUPPA JA JULKISET KOHTEET

Samsung-Techwin-SPU-3750T-PTZ-Dome-Camera.jpgEsimerkki puhdistamolta:
Poriin valmistui viime vuoden lopulla kuuden kunnan yhteinen puhdistamo. Sen kapasiteetti riittää neljännesmiljoonalle käyttäjälle, joten laitoksen kokokin on suuri. Pitkät etäisyydet ja häiriöllinen ympäristö olivat haaste tekijöille ja kameroille. Kuvansiirtokaapelointi tehtiin valokuidulla, joka sietää häiriötä ja on kustannustehokas.
Kameroiksi valittiin Samsungin hyvin valovoimaiset (0.0001 Lux) kiinteät kamerat, jotka näkevät jopa tähtien valossa.  Yli 30-kertaisella suurennuksella varustetut DOME-kamerat kierähtävät 180º vain muutamassa sekunnissa ja tarkentuvat automaattisesti säädettyyn etäisyyteen. Kuvat tallennetaan tehokkaaseen ja vikasietoiseen V-sarjan Mirasys hybriditallentimeen.

Tyytyväisiä ovat laitoksen käyttäjä ja tekijät: projektipäälliköt Jari Seppälä Lemminkäinen Talotekniikasta ja Ville Marjamäki Porin Lukosta.

Tästä lisätietoja Samsung kameroista »

Esimerkki koululta:
Länsiporin koulu on oppilasmäärältään suurin yläase ja lukio Porissa. Koulussa työskentelee noin 800 oppilasta.
Oppilaitoksen kameravalvontajärjestelmä päivitettiin digitaaliseksi. Pelco Sarix-kameroita tuli yli kaksikymmentä. Kuvamateriaalia tulee megaluokan kameroilta runsaasti ja sitä taltioi kaksi Pelcon verkkotallenninta. Järjestelmä on osoittanut tarpeellisuutensa, toteaa koulun rehtori Tapio Mäkelä. 

sarix-landing.jpeg 

 

 

 

 

Kameravalvonnan lainsäädäntöä, suunnitteluohjeita ja hyödyllistä tietoa saat materiaalipankistamme.

 

 

 

Porin Lukko Oy
Dynamic Solutions