Porin Lukko Oy

Porin Lukko Oy

· Yhteystiedot
· Yritys
· Toimintatapa
· Palvelut
· Ajankohtaista
· Palaute

Savunpoisto ja palonsulkuautomatiikka

Savunpoisto ja palonsulkuautomatiikka ovat tekniikkaa, jossa poistamalla savua esimerkiksi porraskäytävästä luodaan paremmat olosuhteet poistumiseen tai pelastushenkilöstön toimintaan. Tekniikka on yksinkertaisesti luukkujen, ovien tai ikkunoiden avaamista – tekniikkaa, josta meillä on yli kolmen vuosikymmenen kokemus.

DSC_0005.JPGUudisrakentamista koskevat määräykset ohjaavat käyttämään savunpoistossa helposti avattavia tai rikottavia, vähintään
1 m2 ikkunoita tai luukkuja enintään 8-kerroksisissa porraskäytävissä.

On suositeltavaa parantaa myös vanhan rakennuksen turvallisuusjärjestelyjä jos siihen tarjoutuu sopiva mahdollisuus esimerkiksi ikkunoiden uusimisen yhteydessä. Usein porraskäytävän yläosan vanha ikkuna voidaan varustaa sähköisellä avauslaitteella, joka sijoitetaan alaovelle pelastusviranomaista varten. 

Savua havaitessaan palo-ovet sulkeutuvat automaattisesti estäen palon leviämisen koko rakennuksen alalle. Nämä osastoivat ovet voivat olla normaalikäytössä täysin auki mahdollistaen esteettömän liikkumisen esimerkiksi hoitolaitoksessa tai koulussa. Osastoivia ovia voi hyödyntää (sulkea) myös muissa turvallisuusratkaisuissa, esimerkiksi yökäytössä tai ulkopuolisessa uhkatilanteessa.

mistasammutus.jpeg

Kuva: TUKES

 

 

Porin Lukko Oy
Dynamic Solutions