Porin Lukko Oy

Palvelut yrityksille

· Henkilöturvallisuus
· Omaisuudensuojaus
· Palvelut

Kassa- ja tietosuojakaapit sekä holvit

Julkishallinto, yritykset ja pankit

Uutta kaappia hankittaessa on hyvä pohtia ennakkoon mitä siinä tullaan säilyttämään ja pitääkö sen suojata palolta, murrolta vai molemmilta. Myös datan säilytys on hyvä huomioida, sillä normaali paloturvakaappi suojaa vain paperin.

Kaapin paino ja murronkesto ovat suhteessa säilytettävän omaisuuden arvoon. Korkeimmissa murtosuojaluokissa painot ovat 500 – 1500 kg. Standardin EN1143-1 mukaiset kassakaapit on jaettu lisäksi luokkiin E1-E5 säilytettävän omaisuusarvon (10.000- 200.000) mukaan. Kaapit on kiinnitettävä ja lisäksi ylemmissä luokissa liitettävä murtohälytysjärjestelmään. Suositeltavaa on, että tällaiset kaapit antavat myös tunnin paloturvan paperille, sekä tarvittaessa datalle. Merkintä FIRE 017-60 PAPER, EN15659 ja EN1047-1 kertovat tästä paloturvasta

aViereisen kuvan mukainen arvokilpi (EN 1047-1) kuuluu tietovälinekaappiin tai datalokeroon. Kuvan kilvellä varustettu kaappi suojaa siis paperia ja dataa (DIS) palolta yhden tunnin, mutta ei ole murtoluokiteltu.
ECB-S kilpi on yleistynyt 2000-luvun alussa Euroopassa valmistetuissa ja testatuissa kaapeissa. Näissä ja vanhemmissa esiintyy myös lyhenteitä VdS, SSF, SBSC ja SP.
Lisätietoja merkinnöistä ja varsinkin kaappien murron- ja palonkestosta saat meiltä.

Käyttäjien lukumäärä ja käyttötapa uusissa kaapeissa ei ole ongelma, koska niihin on saatavissa avaimen tilalle sähköiset koodilukot. Tarvittaessa voimme integroida kaapin avauksen asiakkaan kulunhallintajärjestelmään. Kaapeilla on pitkä käyttöikä ja ne saattavat aiheuttaa suuren pistekuorman rakenteille, joten jo ennen hankintaa kannattaa kääntyä sertifioidun Porin Lukko Oy:n puoleen.

Kotikaapit
Luotettavin säilytyspaikka myös kotona on murtoluokiteltu EN 1143-1 paloturvakaappi. Tällaiset kotikaapit ovat kehittyneen panssaroinnin ja palonkeston takia painoltaan vain 60 - 300 kg. Turvallisuus kotona on monen tekijän summa. Lukitus, murtohälytin ja lattiaan pultattu luokittelematon säilytyslokero saattavat pelastaa perhekalleudet voroilta, mutta eivät tulelta.

Lue lisää » Kassakaappiohje 2017

Lue lisää » kotimaisista kaapeista Kaso Oy

 

 

Porin Lukko Oy
Dynamic Solutions