Porin Lukko Oy

Palvelut yrityksille

· Henkilöturvallisuus
· Omaisuudensuojaus
· Palvelut

Paloilmoitinjärjestelmät

Automaattinen paloilmoitinjärjestelmä analysoi tulipalon aiheuttamia muutoksia ja hälytyskynnyksen ylittyessä siirtää tiedon hätäkeskukseen. Paloilmoittimia asennetaan henkilöturvallisuuden kannalta tärkeisiin kohteisiin sekä kohteisiin, joihin liittyy huomattava omaisuusriski. Paloilmoittimen ensisijaisena tehtävänä on ilmoittaa alkavasta tulipalosta tai vaaratilanteesta kiinteistössä oleville henkilöille.

Tulipalon ilmaisuun käytetään savua, lämpötilaa ja liekkiä tunnistavia laitteita. Vaativissa ja vaikeissa olosuhteissa näitä eri tekniikoita yhdistelemällä estetään väärät hälytykset. Ilmaisin onkin pieni laboratorio, jossa useamman kriteerin täyttyminen laukaisee hälytyksen.

Hitsaus, taonta, laikkaleikkaus ja hionta ovat valmistuksessa ja korjauksessa tyypillisiä työvaiheita, jotka keittämisen, paistamisen ja pesutilojen vesihöyryjen kanssa edellyttävät tällaista ilmaisintekniikkaa.

Olemme Schneider Electric Buildings Finland Oy:n jälleenmyyjä Satakunnassa. Toimitamme asiakkaillemme nykyaikaisia Esmi-tuotemerkillä kehitettyjä Suomessa valmistettuja FX-paloilmoittimia. Ne integroituvat muiden turvallisuusjärjestelmien kanssa helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi. Integraatio on yksinkertaisempaa, turvallisempaa ja edullisempaa, kuin monta eri järjestelmää eri käyttöineen, ohjelmineen ja koulutuksineen.
Schneiderin sivuille tästä »

PaloilmoitinjärjestelmätMaatalouden palonilmaisussa Elotec on omaa luokkaansa. Laitteet soveltuvat myös muihin paloilmoitinjärjestelmiin. Meiltä saat kattavan valikoiman Elotecin palonilmaisulaitteita
Elotecin sivuille tästä »

Olemme yli kymmenen vuotta toimittaneet automaattisia paloilmoitinjärjestelmiä hoitolaitoksiin, kouluihin, teollisuuteen ja kaupan alalle, myös räjähdysvaarallisiin tiloihin (esim. öljysatama).
Olemme Tukesin hyväksymä paloilmoitinliike.

Palovaroitinjärjestelmät

Palovaroittimella varustetaan tilat, joihin ei määrätä paloilmoitinta. Varoitinjärjestelmä on ilmaisintiheydeltään hieman kevyempi, mutta senkin tehtävänä on ilmoittaa alkavasta palosta mahdollisimman aikaisin. Sitä ei kytketä hätäkeskukseen. Pelastuslaissa, ympäristö- ja sisäasiainministeriön asetuksissa asuntojen, majoitustilojen, hoito- ja päivähoitolaitosten paloturvallisuudesta on uusia säädöksiä. Kysy meiltä muutoksista.
Kodeissa hyvä nyrkkisääntö on, että yksi varoitin asennetaan jokaisen kerroksen alkavaa 60 m² kohden, myös kellariin ja ullakolle, mikäli ne ovat yhteydessä asuinkerroksiin. Akkutuetun keskuksen kautta sähköverkkoon kytketyt ilmaisimet on hyvä laittaa kaikkiin makuuhuoneisiin sekä poistumisreitille. Patteritoimisia ilmaisimia ei rakennettavaan kotiin nykyisen lain mukaan saa laittaa. 

Palovaroitin ei ole suurin, mutta se voi olla elämäsi tärkein hankintapäätös. 

 

Porin Lukko Oy
Dynamic Solutions